Wil jij ook genieten van een zwembad?

Een zwembad hoe begin ik eraan?

Het kiezen van een zwembad voor thuis kan een grote investering zijn en vereist wat onderzoek om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om een zwembad te kiezen dat past bij jouw behoeften en budget:

  1. Bepaal jouw budget: Het is belangrijk om vooraf te bepalen hoeveel geld je kunt besteden aan een zwembad. Op basis van jouw budget kun je beslissen welk type zwembad en welke functies voor jou haalbaar zijn.

  2. Bepaal de grootte en locatie: Meet de ruimte waar je het zwembad wilt plaatsen en bepaal welke grootte past bij jouw ruimte en budget. Denk ook na over de locatie van het zwembad ten opzichte van jouw huis en tuin en hoe het zal passen in jouw levensstijl.

  3. Kies een type zwembad: Er zijn verschillende soorten zwembaden beschikbaar, zoals bovengrondse, inbouw en opblaasbare zwembaden. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen en je zult moeten beslissen welk type zwembad het beste bij jouw behoeften past.

  4. Beslis over de functies: Er zijn verschillende functies beschikbaar voor zwembaden, zoals verwarming, verlichting, waterglijbanen, trappen en jets. Beslis welke functies jij belangrijk vindt en welke je kunt betalen binnen jouw budget.

  5. Controleer op vergunningen: Controleer of er vergunningen vereist zijn om een zwembad in jouw regio te bouwen en volg alle regels en voorschriften om ervoor te zorgen dat jouw zwembad veilig en legaal is.

Door deze stappen te volgen en zorgvuldig te overwegen welk zwembad het beste bij jouw behoeften past, kun je een weloverwogen beslissing nemen over het kiezen van een zwembad voor thuis.

Vrouw in zwembad
Zwembad kind sprong

Wat kost een zwembad?

De kosten van een zwembad variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, het type, de functies en de locatie van het zwembad. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde kosten van verschillende soorten zwembaden:

  1. Bovengrondse zwembaden: De kosten van een bovengronds zwembad beginnen meestal bij ongeveer €1.000 tot €2.000, afhankelijk van de grootte en het materiaal. Duurdere modellen kunnen meer dan €10.000 kosten.

  2. Opblaasbare zwembaden: Opblaasbare zwembaden zijn over het algemeen goedkoper dan bovengrondse of inbouwzwembaden en kosten meestal tussen de €50 en €1.000, afhankelijk van de grootte en de kwaliteit.

  3. Inbouwzwembaden: De kosten van een inbouwzwembad variëren sterk, afhankelijk van de grootte, het materiaal en de functies. De kosten kunnen variëren van €10.000 tot meer dan €100.000. Voor extra’s zoals verwarming, verlichting, jets en andere functies kunnen de kosten nog hoger zijn.

Naast de kosten van het zwembad zelf, moet je ook rekening houden met bijkomende kosten zoals installatie, onderhoud, verwarming, verlichting, filters, pompen en chemicaliën. Deze kosten kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s per jaar, afhankelijk van het type zwembad en de grootte.

Het is dus belangrijk om zorgvuldig de kosten van een zwembad te overwegen en deze af te wegen tegen de voordelen en je budget, voordat je een beslissing neemt. 

Ontvang zo snel mogelijk jouw advies op maat!​