Wil jij de beste kwaliteitsisolatie voor de beste prijs?

Waarom isoleren?

Er zijn verschillende redenen waarom isoleren een belangrijke stap kan zijn in het verbeteren van de efficiëntie en het comfort van een huis of gebouw:

  1. Energiebesparing: Isolatie kan helpen om de warmteoverdracht tussen binnen en buiten te verminderen, waardoor er minder energie nodig is om de temperatuur in het gebouw op peil te houden. Dit kan leiden tot lagere energierekeningen en minder gebruik van fossiele brandstoffen, wat weer bijdraagt aan een duurzamere wereld.

  2. Comfort: Goede isolatie kan ook zorgen voor een comfortabelere leefomgeving. Het houdt de warmte binnen in de winter en houdt het gebouw koeler in de zomer. Dit kan vooral belangrijk zijn voor mensen die gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen of die moeite hebben met het handhaven van een constante lichaamstemperatuur.

  3. Geluidsisolatie: Isolatie kan ook helpen om geluidsoverlast van buiten of tussen kamers te verminderen. Dit kan vooral belangrijk zijn in drukke stedelijke gebieden of in huizen met meerdere bewoners.

  4. Vermindering van vocht en schimmel: Isolatie kan ook helpen om vocht te verminderen en daarmee ook de kans op schimmelvorming. Dit is belangrijk voor de gezondheid van de bewoners en kan de levensduur van het gebouw verlengen.

Al met al kan isolatie dus helpen om energie te besparen, het comfort te verbeteren, geluid te verminderen en de gezondheid te bevorderen. Het is dan ook een belangrijke stap in het verduurzamen en verbeteren van gebouwen.

Duurzaamheid aarde
Het rendement van zonnepanelen

Wat kost isoleren?

De kosten van isolatie variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatie, de grootte van het gebouw, de locatie en de aannemer die het werk uitvoert. Over het algemeen zijn de kosten voor isolatie op de lange termijn echter lager dan de kosten voor het niet isoleren van een gebouw.

Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor de kosten van isolatie:

  1. Spouwmuurisolatie: De kosten van spouwmuurisolatie variëren afhankelijk van het type isolatiemateriaal en de grootte van het gebouw, maar over het algemeen kost het tussen de €15 en €25 per vierkante meter.

  2. Dakisolatie: Dakisolatie kan worden gedaan door de zoldervloer of het dak zelf te isoleren. De kosten variëren afhankelijk van het type isolatiemateriaal en de grootte van het dak, maar gemiddeld genomen kost dakisolatie tussen de €40 en €60 per vierkante meter.

  3. Vloerisolatie: De kosten van vloerisolatie variëren afhankelijk van het type isolatiemateriaal en de grootte van de vloer, maar gemiddeld genomen kost vloerisolatie tussen de €20 en €50 per vierkante meter.

  4. Isolatieglas: Het vervangen van enkel glas door isolatieglas kan variëren van €80 tot €120 per vierkante meter, afhankelijk van het type isolatieglas en de grootte van de ramen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de kosten van isolatie kunnen variëren afhankelijk van de specifieke situatie. Het is daarom het beste om een professionele aannemer te raadplegen om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen voor uw specifieke isolatiebehoeften. Het is ook belangrijk om te overwegen dat de kosten van isolatie op de lange termijn worden gecompenseerd door besparingen op de energierekening en een verhoogd comfort in het gebouw.

Ontvang zo snel mogelijk jouw advies op maat!​