Op zoek naar een airco?

Voordelen van een Airco?

 1. Verkoeling: Een airco is een effectieve manier om uw huis of kantoor op te frissen en te verkoelen.

 2. Comfort: Een airconditioning zorgt voor een aangenaam en comfortabel binnenklimaat.

 3. Gezondheid: Door de verkoeling en verbetering van de luchtcirculatie in de ruimte, vermindert een airco het risico op gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, vermoeidheid en allergieën.

 4. Luchtzuivering: Veel moderne airconditioners zijn uitgerust met filters die stof, pollen, bacteriën en andere verontreinigingen uit de lucht verwijderen.

 5. Geluidsreductie: Veel airconditioners zijn ontworpen om zo stil mogelijk te zijn, zodat ze niet storend zijn tijdens het werken of slapen.

 6. Energiebesparing: Een goed onderhouden airconditioning kan u helpen energie en geld te besparen door de temperatuur op een efficiënte manier te regelen.

Airco sunset
airco binnen

Wat kost een airco?

De kosten van airconditioning kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type systeem, de grootte van de ruimte dat moet worden gekoeld, en de specifieke eisen die u heeft. Hier zijn een aantal richtlijnen:

 • Split-systeem airconditioner: De prijs voor een split-systeem airconditioner voor een gemiddelde woning varieert van €1000 tot €4000, afhankelijk van de grootte van het systeem en de specifieke eisen.

 • Centrale airconditioning: De kosten voor centrale airconditioning kunnen erg variëren, afhankelijk van de grootte van uw huis en de complexiteit van het systeem, maar u kunt rekenen op een bedrag tussen de €5000 en €25000.

 • Draagbare airconditioner: De prijs voor een draagbare airconditioner varieert van €300 tot €800, afhankelijk van de grootte en specificaties.

Houd er rekening mee dat deze kosten niet alleen het aankoopbedrag omvatten, maar ook de installatiekosten en eventuele verzend- en afleverkosten. 

Hoe een airco kopen?

Als u overweegt om een airconditioning aan te schaffen, dan is het belangrijk om de volgende stappen te volgen om de beste keuze te maken:

 1. Bepaal uw behoeften: Bepaal eerst de grootte van de ruimte die u wilt koelen en hoe vaak u de airconditioning wilt gebruiken. Dit zal helpen bepalen welk type systeem het beste bij uw behoeften past.

 2. Onderzoek de verschillende soorten airconditioning: Er zijn verschillende soorten airconditioning, waaronder split-systeem airconditioners, centrale airconditioning en draagbare airconditioners. Zorg ervoor dat u weet wat de voordelen en nadelen zijn van elk type.

 3. Zoek een professionele installateur: Zorg ervoor dat u een professionele en ervaren installateur vindt die het airconditioning-systeem voor u kan installeren.

 4. Onderhoud en inspectie: Een goede onderhouds- en inspectieregeling is cruciaal om het functioneren van uw airconditioning te waarborgen en problemen te voorkomen.

Als u deze stappen volgt, kunt u ervoor zorgen dat u de beste airconditioning voor uw huis of kantoor koopt.

airoc buiten